Maksupääte lisättynä toimintapelikoneeseen.

Maksupäätteen lisääminen toimintapelikoneisiin tehostaa ForFun Finlandin toimintaa

Yrittäjä Niko Aitta ja hänen yhtiökumppaninsa Kari Hirvimäki työskentelevät toimintapelikoneiden parissa. Heidän yrityksensä ForFun Finland toimittaa toimintapelikoneita tapahtumiin, ravintoloihin, hotelleihin, yksityisille ja yrityksille. Perinteisesti toimintapelikoneet toimivat kolikoilla, mutta kuluttajien maksutottumusten päivittyessä myös maksutapojen täytyy kehittyä. ForFun Finlandin ja Seitatechin yhteistyön seurauksena maksupääte liitettiin toimintapelikoneeseen, mikä sekä helpottaa pelikoneiden huoltoa että madaltaa kynnystä pelaamiseen, kun pelaajan taskusta ei tarvitse löytyä kahden euron kolikkoa. 

Idea ForFun Finlandista syntyi ystävän kanssa

ForFun Finland perustettiin vuonna 2019. Idea toimintapelikoneiden kanssa toimimisesta syntyi Kari Hirviniemen kanssa ja lähdettiin selvittämään millainen markkinarako yritykselle löytyisi, sekä mistä toimintapelikoneita kannattaisi hankkia. Pandemian seurauksena toiminta pysähtyi nopeasti, mutta nyt toiminta on päässyt taas vauhtiin ja kysyntää on.

Maksupäätteen lisääminen toimintapelikoneisiin

ForFun Finland hankkii toimintapelikoneet Puolasta. Niissä ei valmiiksi ole paikkaa maksupäätteille, vaan kaikki pelit toimivat kolikoilla. Niko Aitta alkoi selvittää, mistä saisi Suomesta järkevällä ja sopivalla hinnalla maksupäätteet pelikoneisiin. Hän oli yhteydessä eri tahoihin, mutta isompia yrityksiä ei kiinnostanut yhteistyö. Googlen kautta löytyi Seitatech. 

Aitta otti yhteyttä Seitatechiin, ja yhdessä lähdettiin kehittämään ideaa, sillä valmista ratkaisua ei ollut. Seitatechillä rakenneltiin yhteen toimintapelikoneeseen palikat kohdilleen. Pienen tauon jälkeen prototyyppi valmistui ja sitä alettiin asentamaan ensimmäiseen toimintapelikoneeseen. Tällä hetkellä maksupääte on kahdessa ForFunFinlandin neljästätoista laitteesta, mutta tämän vuoden aikana maksupääte on tarkoitus lisätä vielä useampaan pelikoneeseen.

Yhteistyö Seitatechin kanssa

Yrittäjä Niko Aitalla on vain hyvää sanomista yhteistyöstä Seitatechin kanssa. Kaikki on sujunut hyvin mallikkaasti. Maksupääte helpottaa pelaamista, kun tänä päivänä ei moni kanna mukanaan käteistä.Kolikoissa on myös iso työ laskea, kuljettaa ja viedä pankkiin. Pienemmissä kunnissa ei ole enää pankkeja, joista saisi vaihtorahoja koneisiin.

Lisäksi maksupääte on nostanut myyntiä reippaasti, jopa 40 %.Toinen etu on työmäärän väheneminen: 

“Kolikko- ja setelilukijoihin tulee jonkin verran ongelmia, koska niihin saatetaan laittaa vääränkokoisia kolikoita tai roskia, eli niitä pitää huoltaa enemmän. Maksupääte on huoltovapaampi. Ei tarvitse niin montaa kertaa käydä paikan päällä, vaan tilitys toimii siirtämällä tiedostoja tietokoneelta toiseen, “ kertoo Niko Aitta.

Toimintapelikonevalikoima ei ole juuri muuttunut. Nyrkkipallo on erittäin suosittu edelleen. Ja kuten aiemmin, hotelleissa, ravintoloissa ja kauppakeskuksissa kaivataan tämänlaista pientä toimintaa.

Kasvua näköpiirissä

Niko Aitta uskoo, että nyt koronavuosien väistyttyä toimintapelikoneiden kysyntä nousee. Varsinkin kesät ovat alalla kiireisiä, kun festivaaleja ja tapahtumia järjestetään joka puolella Suomea. Esimerkiksi tulevana kesänä potentiaalisia tapahtumia on listattuna parisenkymmentä, mutta vain 10-15 niistä riittää koneita ja henkilökuntaa. ForFun Finlandin palkkalistoilla ei ole ketään, mutta kesäisin avuksi rientävät luotetut alihankkijat.

Lähivuosina toimintapelikoneiden määrä yrityksessä on kasvamassa, eli uusia pelikoneita on hankintalistalla. Sitä myötä myös yhteistyö Seitatechin kanssa jatkuu tiiviisti.

Scroll to top